masina electrica
Blog Pentru copii

Cum intretii bateria masinii electrice pentru copii plus alte sfaturi utile

Copiii adora ideea de a copia realitatea adultilor. Nu degeaba se spune ca un copil este educat nu de vorbele unui adult, cat de faptele acestuia. Ajungem si la capitolul auto. Urmaresc pe parinti cum fac miscari interesante si si-ar dori sa fie la volanul masinii. Au aceasta sansa, pentru ca producatorii de jucarii si articole pentru copii au gasit solutia: masinile electrice in miniatura.

Indiferent de modelul de masina electrica pentru copii bateria are nevoie de intretinere. Iata cum sa intretineti aceasta jucarie si cum sa contribuiti activ la mentinerea in stare buna a bateriei. De altfel, aceasta este una din cele mai importante elemente componente parte dintr-o jucarie de acest tip. Cum sa ii prelungiti durata de viata? Descoperiti in randurile ce urmeaza!

Manualul de instructiuni – rasfoiti si descoperiti tot ce este important de stiut

Putini sunt cei care iau in seama ca manualele de instructiuni sunt realmente de mare ajutor. Aici aveti toate informatiile necesare pentru a desface corect produsul si a-l utiliza in conditii de siguranta. Tot aici veti gasi si instructiuni despre cum sa intretineti masina pe termen lung sau ce trebuie sa faceti in cazul in care apar nereguli de functionare.

Bateria si cum sa o intretineti

Bateria este inima masinii electrice pentru copii. Daca aceasta nu rezista, jocul preferat al celor mici se incheie. Intretinerea acesteia nu implica masuri speciale. Doar ca mai degraba sunt la mijloc anumite decizii si comportamente ce pot afecta pe termen lung. Spre exemplu nu o incarcati suficient. La fel de bine ce poate afecta este si supra incarcarea.

In ambele cazuri vorbim despre doua comportamente ce afecteaza bateria. Asta pentru ca in timp aceasta se va deteriora, se va uza prematur. Daca tot am ajuns la acest capitol atunci ar fi bine de mentionat de asemenea ca o bateria a unei masini electrice dureaza pana la 12 ore. Depinde insa si de cat de mult este folosita.

Atentie! In privinta asamblarii respectati instructiunile intocmai. Bateria si componentele electrice ale masinii se afla sub capota. Inainte de prima utilizare incarcati bateria. De data aceasta durata incarcarii complete este mai mare, de 12 ore. Ulterior, cand va fi necesar sa reincarcati bateria, durata va fi de 8 ore pana la 12 maxim, depinde cat de descarcata este.

Accesoriile potrivite

Daca va intrebati cum sa intretineti bateria unei masini electrice, luati in calcul si cum o folositi de fiecare data. Folositi doar accesoriile incluse in pachet, incarcatorul original. Daca acesta este deteriorat si se impune inlocuire optati pentru variante compatibile, nu orice improvizatie.

De mentionat ca incarcatoarele bateriilor au de regula 12V. Dupa incarcare completa masina electrica este gata de utilizare si bateria sa va dura pana la 45 de minute de functionare.

Alte sfaturi practice pentru a intretine bateria unei masini electrice

  • Evitati descarcarea completa. Este ca si la dispozitivul mobil pe care il utilizam zilnic. Daca il lasam sa se descarce pana la inchidere chiar, fortam destul de mult bateria. Este exact acelasi lucru ce se poate intampla si cu bateria unei masini electrice pentru copii. Urmariti indicatiile si avertismentele sonore sau luminoase care indica ca nivelul bateriei este foarte scazut.
  • Nu lasati masina electrica in conditii de umiditate ridicata. Este recomandat ca aceasta sa fie folosita in interior sau la exterior in conditii optime. Avand componente electrice, este de evitat contactul cu apa sau expunerea prelungita la conditii de umiditate ridicata. Bateria ar putea fi afectata de astfel de conditii.
  • De evitat expunerea la socuri sau caderi de tensiune. Atunci cand bateria masinii electrice este la incarcat evitati situatiile extreme precum cele mentionate.
  • De evitat ca bateria sa ramana descarcata multa vreme, spre exemplu mai mult de 2-3 saptamani pana la urmatoarea utilizare.
  • Daca sunt pauze indelungi intre utilizari, bateria se va consuma oricum. Este indicat sa o deconectati. Depozitarea acesteia trebuie sa fie in spatiu neincalzit.
  • Nu fortati functionarea masinii in conditii improprii, cum ar fi la temperaturi de inghet, in timp rece de iarna.

Nu in cele din urma este de mentionat ca in functie de cum veti folosi masina electrica  aceasta va rezista mai mult sau mai putin. Implicit bateria are de suferit daca o veti descarca si incarca cu frecventa mare zi de zi.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *