stil rustic

Livingul este una dintre cele mai importante camere ale casei, deoarece acolo petreci o mare parte din timpul tău liber. Este locul unde socializezi cu prietenii și familia, unde te relaxezi sau citești o carte, camera perfectă pentru a viziona un film sau pentru a savura o ceașcă de ceai.   Din aceste motive, este important să creezi o atmosferă plăcută și confortabilă care să te facă să te simți mai bine și să te destinzi după o zi obositoare sau în weekend. Daca ești pasionat de stilul rustic, atunci amenajarea unui living în acest mod poate fi o alegere ideală pe care să o pui în practică. Acest stil este caracterizat prin folosirea lemnului și a altor materiale naturale pentru a crea o atmosferă caldă și primitoare.   

Materiale naturale

Pentru a crea o atmosferă rustică autentică, este important să alegi mobilierul din materiale naturale, precum lemnul, pielea, bumbacul sau inul. De exemplu, o canapea din piele sau un fotoliu îmbrăcat în stofă groasă sau iută pot fi alegerea perfectă pentru un living rustic. De asemenea, o masă din lemn masiv, cu un aspect rugos sau ușor patinat, poate fi un element central al designului rustic.  

Culori calde

Culorile sunt, de asemenea, importante în crearea unui living rustic. În general, nuanțele neutre, precum bejul, maroul și portocaliul, se potrivesc cel mai bine cu acest stil. De asemenea, culorile naturale, precum verdele sau albastrul pastel, pot adăuga un plus de prospețime și luminozitate camerei. Este important să eviți tonurile reci, precum albastru închis sau gri, deoarece nu se potrivesc cu stilul rustic, ci mai degrabă cu cel scandinav.  

Forme simple

Formele atemporale și cu finisaje clasice se potrivesc cel mai bine cu un living rustic. Mobila cu linii simple și drepte, fără ornamente prea complicate, este alegerea potrivită pentru acest stil. Un dulap din lemn masiv, cu uși simple, sau o masă rotundă cu picioare solide pot fi alegeri perfecte pentru un living rustic. Dacă îți dorești să amplasezi și electrocasnice în încăpere, precum un televizor sau un difuzor de aromă, caută modele cât mai simple, care să nu iasă în evidență și să se integreze cu ușurință în decor.  

Accente rustice

Pentru a adăuga un plus de autenticitate și personalitate camerei, poți completa cu câteva accente rustice, precum perne cu motive tradiționale, covoare țesute manual sau obiecte decorative din lemn. De asemenea, o lumină caldă și difuză poate accentua atmosfera rustică a camerei. În funcție de preferințele tale, o idee inspirată pentru acest stil este și folosirea de tablouri masive pictate manual sau glastre cu flori naturale amplasate în colțurile încăperii.  

Combinații cu piese inedite

În cazul unui living rustic, combinarea diferitelor piese de mobilier poate fi un plus. De exemplu, o canapea modernă poate fi combinată cu un fotoliu din piele și o masă din lemn dur pentru a crea un mix interesant și echilibrat. Este important să fii creativ și să nu te temi să experimentezi. Ca să îți fie mai ușor să faci aceste alegeri, te poți inspira din imagini vechi din revistele de design interior din anii ’60.

stil rustic

Funcționalitate

Înainte de a alege piesele de mobilier pentru livingul tău rustic, este important să ai în vedere și funcționalitatea acestora. O sufragerie amenajată în acest mod trebuie să fie deopotrivă reconfortantă și practică, astfel încât să te poți bucura de momentele de relaxare și socializare. Așadar, asigura-te că mobilierul pe care îl alegi este confortabil și poate fi utilizat în majoritatea circumstanțelor. Un alt exemplu elocvent este și folosirea unor decorațiuni cu dublu scop – mai exact, un șemineu pentru living va avea atât rol estetic, cât și de oferire a confortului termic în zilele reci.   

Buget

În cele din urmă, bugetul este un alt factor important de luat în considerare atunci când îți dorești să amenajezi un living în stil rustic. Deoarece acest tip de design interior se bazează pe materiale naturale și pe lucruri lucrate manual, este posibil să găsești mobilier și piese decorative mai scumpe decât în cazul altor stiluri de amenajare. Că să eviți surprizele și să nu exagerezi atunci când mergi la cumpărături, este recomandat să îți stabilești un buget clar și să încerci să te încadrezi în limitele impuse de acesta.   Amenajarea unui living rustic poate fi o alegere ideală pentru cei care iubesc natura, căldura și confortul. Atunci când alegi decorațiunile potrivite pentru acest stil, trebuie să ții cont să folosești materiale naturale, culori neutre cu subton cald și forme simple, toate acestea în timp ce ții cont de funcționalitatea obiectelor și de bugetul stabilit. Cu aceste sfaturi la îndemână, vei putea decora un living în stil rustic autentic care să îți ofere confort și relaxare alături de cei dragi.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *